Hoe een hechte persoon te helpen

Wat te doen als een familielid of vriend moeilijkheden ervaart, de levenscrisis? Hoe de juiste woorden te vinden op console, sympathie uiten? Hoe u hulp kunt bieden zonder te schrikken? Velen van ons moesten op één keer of een ander antwoorden op deze vragen zoeken.

In één boeddhistische legende praat over een jonge vrouw die zijn dode kleine zoon bedroefde, dat hij niet gaf om zijn lichaam te begraven. Piercing zijn kostbare slijtage, leek ze wijs en medelevende Boeddha en smeekte hem om te helpen. Boeddha is overeengekomen onder één voorwaarde. Ze moest naar het dichtstbijzijnde dorp en terugkeren met mosterdkorrel, uit het huis genomen, wat nooit de dood heeft bezocht. De vrouw was het ermee eens, maar geen kans om een ​​enkel huis te vinden, dezelfde nacht keerde terug naar de Boeddha met lege hand. Dus ontdekte ze dat problemen en verdriet begeleiden.

We hebben allemaal geconfronteerd met levenscrises en verliezen. Vroeg of laat leren we hoe ze omgaan met hen, hoe maak je je zorgen en hoe je je kracht kunt herstellen. Na verloop van tijd beginnen we verschillende tegenslagen rustiger te behandelen, het beseffen dat we alles kunnen overleven wat ons leven zal voorkomen. Maar wat te doen als de pijn van het verlies een geliefde opvalt? Het leed van andere mensen kan ons nog meer pijn doen dan die van onszelf. «Jongere zus heeft onlangs haar jonge man gooide, – deelt zijn vriendin. – Ik kan me gewoon niet voorstellen hoe ik haar kan helpen en wat kan ik voor haar doen. Ze zit in haar kamer, nergens heen gaat en bijna niets. Soms ga ik gewoon gek van machteloosheid. Ik adviseerde haar om naar een disco of in een film te gaan, maar ze zegt dat ze niet geïnteresseerd is. Als ik haar vertel dat het voorbijgaat en na verloop van tijd zal ze troosten, schreeuwt ze dat ik haar niet begrijp «.

Mensen lijden aan vergelijkbare redenen. En erg vergelijkbaar met degenen die in de buurt zijn, – meestal is het impotentie en wanhoop. Niet minder vergelijkbaar en de fouten die ze in een dergelijke situatie doen. Laten we kijken naar wat de afwijzing en de terughoudendheid onze hulp vaak veroorzaakt en waarom het blijkt dat onze inspanningen alleen het probleem verergeren.

Fouten die we doen

Valse begrip

De uitdrukking die een persoon die zich zorgen maakt over of andere problemen het vaakst hoort: «Ik begrijp je». Het lijkt er misschien op dat dit de beste manier is om sympathie te ondersteunen en uit te drukken. Maar vaak zijn het deze woorden die het grootste interne protest veroorzaken, en in reactie op hen die u riskeert om te horen: «Ja, u begrijpt niets!»Elk van ons in de diepten van de ziel gelooft dat zijn ervaring en zijn gevoelens uniek zijn dat hij de eerste en enige persoon in de wereld is die dergelijke ervaart. Wanneer je zegt dat je iemands ervaringen begrijpt, kan het worden gezien als een poging om ze devalueren.

Buitensporige zorg

Ecco. Voor het restaureren van psychologische kracht is eenzaamheid nodig. Als je het gevoel hebt dat elk woord van je woord wordt waargenomen in de bajonetten, is degene die je wilt helpen niet klaar te zijn om je te horen, misschien moet je het gewoon alleen laten.

Medelijden en «jam» op het probleem

Veel mensen die het verlies of de crisis hebben overleefd, zeggen dat ze het meest interfereerden met de Frank jammer van anderen. «Toen ik in de kamer was,» herinnert Christina, een jaar geleden, na het verloren van haar man in het auto-ongeluk, – iedereen viel onmiddellijk stil.

Ze hebben niet langer gesproken over mode of winkelen – iedereen alleen uitten hun medeleven «. Vergeet niet dat het leven doorgaat, ondersteunen het belang van een ander in de wereld rond. Probeer in plaats van medelijden oprecht geloven in het vermogen van deze persoon om te gaan met het probleem – dan is dit vertrouwen wordt overgedragen aan hem.

Overvloed aan tips en aanbevelingen

Het ergste van wat nauwe mensen van de persoon ervaren door de psychologische crisis van een persoon kan doen – obsessieve tips geven en het verwarmen in een stroom uit hun eigen mening, evaluaties, aanbevelingen. «De Raad is de kleinste munt van het beroep,» zei iemand. Gooi het advies uit, het is moeilijker om te begrijpen dat een persoon een weg van zijn crisis zelf moet vinden en om onafhankelijke zoekopdracht te ondersteunen.

Overmatige verantwoordelijk

Vaak nemen we de buitensporige verantwoordelijkheid over voor het lot van een andere persoon, voelt zich schuldig omdat ze lijden hebben. We vergeten onze eigen aangelegenheden, plannen en doeleinden die al uw tijd wonen pogingen om het leven van iemand anders te veranderen. We voelen ons goed als we erin slagen om zijn toestand op zijn minst enigszins enigszins te verbeteren, en boos als het niet werkt. Tegen en groot – we zijn beroofd van een persoon recht om hun eigen acties en hun eigen bestemming te kiezen.

Hoe te helpen?

Als alle beschreven acties alleen schade brengt, dan wat te doen? Is er iets over, en in dit geval, in dit geval, in het algemeen, iets in een dergelijke situatie? Natuurlijk kan je dat. De meeste mensen die bepaalde problemen hebben ervaren, zijn het erover eens dat ze de steun van familieleden en vrienden hebben geholpen, en vaak de relaties met geliefden waren de enige bron waaruit ze de kracht trokken . Laten we kijken naar wat je kunt doen.

Wij delen oprecht uw echte gevoelens

Probeer te begrijpen dat je je eigenlijk voelt in relatie tot de situatie. Als je boos bent, verward in verband met het lijden van een geliefde – toegeven hem in dit en vraag hem open als je met alles kunt helpen. Deel je eigen angsten en spijt – Oprechte gevoelens van je kant zullen een verlangen om te openen. Deel je verlangen om iets voor hem te maken – laat de andere persoon weten dat je in de buurt bent. Formuleer uw gevoelens niet in de vorm van een vereiste om uw kopen kamagra tips en uw hulp onmiddellijk te accepteren – laat het gewoon begrijpen dat het beschikbaar is.

Luister (indien nodig)

Amerikaanse psychologen voerden een experiment uit, waarbij een groep mensen is opgeleid in een actieve hoortechniek. Daarna besloten verschillende klanten van psychologisch overleg om mensen uit deze groep te ontmoeten en hen te vertellen over hun problemen. «Luisteraars» kunnen alleen hoofd knikken en frases uitspreken zoals: «Ja», «begrijp ik», «dus». Instructies verbannen hen om vragen te stellen aan patiënten of hun problemen bespreken. Na het gesprek waren de meeste patiënten zeker dat ze de therapeutische sessie bezochten. Luisteren geeft een krachtig therapeutisch effect dat u gemakkelijk kunt profiteren van thuis. Het is erg belangrijk om te onthouden dat u niet wacht op antwoorden op vragen: u kunt helpen, net na het luisteren naar al deze vragen.

Bieden geen advies, maar een bedrijf

Het advies dat een persoon die de levenscrisis bezorgt, wordt het vaakst gehoord – verspreid en afleidend. De beste hulp die u kunt geven om hem te geven om echt te schakelen, is het opnemen in uw zaken en plannen. Ga naar de markt voor producten – vraag hem om met je mee te gaan. Ga naar het theater – Koop een overtollig ticket. Natuurlijk is het niet nodig om met me een rustende man met geweld te slepen

– misschien moet hij alleen zijn. In de meeste gevallen zal hij u echter dankbaar zijn voor het vermogen om de situatie te veranderen.

Hoe jezelf te beschermen

Het maakt niet uit hoe je wilde helpen, uiteindelijk het resultaat van de uitgang van de crisis hangt alleen af ​​van wie het ervaart. Ik begrijp dat dit je beschermt tegen onderdompeling in de ervaringen van een ander. Denk eraan dat, hoewel je in geen geval kunt helpen, in geen geval een verantwoordelijkheid nemen voor een ander leven en het lot. Iedereen heeft het recht om te kiezen en het recht te beslissen wat te doen met zijn leven, zelfs als zijn keuze is om te sorteren en boos te raken. Vergeet niet dat het onmogelijk is om de ander volledig te begrijpen – en het is ook onmogelijk om zijn ervaringen zeker als negatief en ongewenst te beoordelen. Elke persoon heeft zijn eigen doelen, hun ambities en betekenis van het leven, hun verborgen intenties die achter zijn gedrag en problemen staan. Misschien moet u gaan door middel van probleemsituaties om iets te leren. Misschien wordt deze crisis het begin van een nieuw levenstadium.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *